miércoles, 30 de noviembre de 2011

Internet

- Què és internet? 

Internet és una xarxa pública i global de computadors interconnectats mitjançant el protocol d'Internet (Internet Protocol) i que transmeten les dades mitjançant commutació de paquets.
Internet és la unió de milions de subxarxes domèstiques, acadèmiques, comercials i governamentals; és per això que a vegades se l'anomena «la xarxa de xarxes». Qualsevol conjunt de xarxes interconnectades serà una Internet, però d'Internet en majúscules només n'hi ha una. Sobre aquesta xarxa hi corren un conjunt de serveis als quals tothom pot accedir des de qualsevol part del món, mitjançant un dispositiu electrònic, com per exemple un ordinador, un telèfon mòbil o bé consoles.
Un dels serveis que utilitza Internet com a mitja de transmissió i que ha tingut més èxit és la World Wide Web (WWW, o "la Web").



- Orígens 

La història d'Internet es remunta als inicis de les xarxes de comunicacions. La idea d'una xarxa d'ordinadors que permetés la comunicació entre usuaris de diferents ordinadors, s'ha desenvolupat passant per múltiples etapes. La interunió d'aquests desenvolupaments, ha permès crear Internet, també anomenada la xarxa de xarxes. Això inclou la fusió d'avanços tecnològics amb les infraestructures de xarxes existents i els sistemes de telecomunicacions.
La prehistòria d'Internet es basa en la xarxa de caràcter militar creada pel departament de defensa dels Estats Units. El 29 d'octubre de 1969 arrencava a la UCLA el primer node d'aquesta xarxa, anomenada ARPANET
Tècnicament el naixement d'internet, es produí l'1 de gener de 1983, amb la primera xarxa de llarg abast WAN basada en tecnologia TCP/IP, posada en marxa per la National Science Foundation (NSF) dels EUA. Al 1995, aquesta xarxa fou oberta als interessos comercials.
Durant la dècada del 1990, la xarxa guanyà densitat. L'agost de 1991 el CERN publicà el projecte World Wide Web, i dos anys després Tim Berners-Lee inicià la creació de l'HTML i HTTP. Al 1993 el Centre nacional per aplicacions de supercomputació a la Universitat d'Illionis desenvolupà el primer navegador web el Mosaic versió 1.0.




- Què es necessita per a connectar-se 

 Per connectar-se a Internet requereix un proveïdor de serveis Internet (ISP) i determinat maquinari:

     ISP. Un ISP proporciona accés a Internet. La manera de contractar un compte amb un ISP és igual que l'utilitzat per contractar el servei telefònic o altres serveis públics.

     Maquinari. Per a una connexió de banda ampla, com a línia de subscriptor digital (ADSL) o cable, es necessita un mòdem ADSL o per cable. Normalment, l'ISP l'inclou com a part del maquinari d'inici quan es subscriu a un compte de banda ampla. Per a una connexió de marcatge directe, necessita un mòdem d'accés telefònic. Molts equips ja vénen amb aquesta tipus de mòdem instal · lat.


 












- Serveis que ofereix la xarxa 

 World Wide Web
El WWW (acrònim anglès de World Wide Web, Teranyina d'abast mundial) o web és una xarxa de pàgines escrites en hipertext mitjançant el llenguatge de marcatge HTML i connectades entre sí mitjançant vincles, de manera que formin un sol cos de coneixement pel qual s'hi pot navegar fàcilment. Per accedir-hi és indispensable un navegador web. Va ser creada per Tim Berners-Lee quan treballava al CERN de Ginebra, Suïssa. Ell mateix dirigeix el W3C, l'organisme encarregat de mantenir-ne el funcionament.


Correu_electrònic                                            

 El correu electrònic o a vegades, correu-e (anomenat en anglès e-mail, o email) es refereix al sistema que permet redactar, enviar i rebre missatges o cartes (missives, lletres) utilitzant sistemes de comunicació electrònica. També s'hi poden adjuntar documents electrònics o altres fitxers. Avui en dia, la majoria de sistemes de correu electrònic utilitzen internet. El correu electrònic és un dels serveis més populars d'Internet. En comparació amb el correu ordinari, té l'avantatge de ser més barat i alhora més ràpid. La majoria del correu electrònic es transmet a servidors que treballen amb el protocol SMTP (Simple Mail Transfer Protocol). Pot ser de caràcter privat, empresarial o institucional.

                                  

 

                              


Compartiment de fitxers

Vàries tecnologies permeten compartir fitxers. Des d'un adjunt en un e-mail, o un servidor FTP (arquitectura client servidor), o les famoses xarxes P2P (Emule, Napster, BitTorrent...), on són freqüents les descàrregues de música en mp3, vídeos en DivX, i programari



Trucades_telefòniques                                                                                                      

 L'escatologia telefònica és una parafília en la qual l'excitació sexual s'obtè a partir de trucades telefòniques de caràcter obscè. El missatge oral que es transmet pot consistir en gemecs, sons, paraules o frases de caràcter sexual.

La persona receptora de la trucada pot ser consentidora o no consentidora d'aquests missatges. En cas que sigui consentidora pot estar d'acord prèviament en rebre o intercanviar aquesta mena de trucades i de gaudir-les conjuntament. Si no és consentidora pot ser que la sorpresa la porti a escoltar allò que no desitja, fet que provoca major satisfacció en qui l'ha trucada.
Una nova mena d'escatologia telefònica és la que es dóna a través d'internet, en xats de veu o de veu i imatge.

 


Televisió per Internet                                                                                                               

WebTV és un dispositiu que permet navegar per Internet mitjançant un receptor de televisió i una línia telefònica. A més, WebTV, és una empresa de Microsoft, adquirida el 1997.[1]
Aquesta tecnologia es troba disponible als Estats Units i hi ha dues maneres de connexió a Internet, ja sigui per banda ampla o per mòdem. El cost d'adquisició d'una WebTV nova és de US $ 199,95 (abril 2006), i els càrrecs de connexió a Internet varien, depenent del pla de l'ISP al qual es connecti. A més, s'inclou un cost de subscripció, el qual oscil·la, segons el pla de l'usuari, entre els US $ 19,95 i els US $ 24,95 mensuals.

 

- Estructura de la web


 Internet es una serie de xarxes conectades entre si, aixó permet comunicar ordinadors entre si i conectar molts ordinadors alhora en una mateixa xarxa.












- Elements que componen la URL 

ICANN - gestió de dominis. Depenent del Departament de Comerç dels Estats Units
IANA - entitat depenent del ICANN.
IETF - encarregat dels Request for Comments. Formada per voluntaris.


- Programes de navegació 

Mozilla, Google Chrome, Safari, Internet explorer.


- La barra de navegació 
 



Aquesta és la barra de navegació de mozilla firefox.

- Pràctica de navegació per diferents webs 

Ya ho he provat amb google chrome, internet explorer, opera y mozilla firefox. He fet una reflexió sobre les tres i encara que tots diuen que el millor es google chrome a mi m'agrada molt més en mozilla.



jueves, 24 de noviembre de 2011

Excursió Montserrat

href=""> Fa unes quantes setmanes els alumnes de 4t d'ESO de l'escola SAMC hem anat a Montserrat. He fet una recopilació de fotos i així es pot veure d'una manera resumida tot el que vam fer aquell dia. Primer m'he registrat a Photosnack, http://www.photosnack.com/, que es un programa que t'ajuda a millorar la teva presentació fotogràfica. Desprès he escollit unes fotos que vam fer a la sorida i les he posat a la presentació. Espero que us agradi :)

jueves, 10 de noviembre de 2011

Sistemes operatius

A continuació jo us explicaré com he creat el meu power point i com l'he pujat a slideshare.net. Primer vaig començar creant el power point desde el mes básic que era fer la portada i començar a fer la introducció, després el vaig anar desenvolupant a partir de l'índex. Al començar aquest treball jo ja venia amb una "base, per què jo ja sabia el que era un sistema operatiu i quins eren els principals, i a partir d'aixó ho he anat desenvolvupant la resta. Un cop fet el power point vaig entrar a http://www.slideshare.net i el vaig penjar, pero no accepta cualsevol versió i vaig aver de pasar-ho a la versio power point 95.














Pd: Espero que us agi agradat aquesta nova entrada i si voleu veure el meu power point sobre sistemes operatius visiteu la següent pàgina:


lunes, 17 de octubre de 2011

PERIFÈRICS


3.Esbrina què és la UCP. Enumera els elements que la componen i descriu quines funcions fa.
La CPU és l'Unitat Central de Procés. Interpreta, executa i processa les dades que es trobin en la memòria principal.
Microprossesador- És el circuit integrat central i mes complex d'un ordinador.
Memòria Principal- És una unitat dividida en cel que s'identifica mitjançant una adreça.


4.Descobreix quins processadors s’estan instal·lant actualment en els ordinadors que es venen a les botigues d’informàtica.
Els processadors que s'instalen actualment son INTEL i AMD.


5.Explica quina és la funció dels perifèrics i com els classificaries.


Periferics d’entrada

TECLADO NETWAY MULTIMEDIA POWERED--- 21,95:

Características principales
Descripción del producto
Teclado "Powered by Colors" - Multimedia - USB - Rosa, blanco
Dimensiones (Ancho x Profundidad x Altura)
45 x 16 x 2.5 cm
Localización
Español
Tipo de dispositivo
Teclado multimedia
Tecnología de conectividad
Cableado - USB
N° de botones
9
Color
Rosa, blanco
N° de teclas
105
Disposición del teclado
QWERTY

DESKTOP MK120--- 23,95 :  

Requisitos del sistema

  • PC con Windows
    • Windows® XP, Windows Vista® o Windows® 7
    • Dos puertos USB disponibles 
  • Linux®
    • Linux® kernel 2.6+
    • Dos puertos USB disponibles

TECLADO PC ORDENADOR SOBREMESA PS/2 ESPAÑOL "NUEVO" --- 9,99


 

 

 

 

 

 

Teclado plegable lavable delgado USB--- 6,95 :

 


 

 

 

 

Escaner manual ---- 79,95   

 

 








Periferics de sortida

HP Monitor LCD LED HP 2011x 50,8 cm (20 pulgadas) en diagonal Monitor de pantalla plana de 50,8 cm (20 pulgadas) HP series, 50.8 cm (20 "), 5 ms, 250 cd/m², 0,277 mm, Antirreflejo; Plug and Play, 1000:1 estático; 3000000:1 dinámico:

Indice de contraste típico
1000:1 estático; 3000000:1 dinámico
Pantalla
Antirreflejo; Plug and Play
Rango de escaneado horizontal
Hasta 83 kHz
Rango de escaneado vertical
Hasta 76 Hz
Resolución de la pantalla
0,277 mm
Tiempo de respuesta
5 ms
Brillo de pantalla
250 cd/m²
Tamaño de pantalla en diagonal
50.8 cm (20 ")

 

 

HP Monitor LCD HP S2331a de 58,4 cm (23") en diagonal; Monitor de pantalla plana de 58,4 cm (23 pulgadas) HP series, 58.4 cm (23 "), 5 ms, 300 cd/m², 0,2652 mm, LCD, 1000:1

 

 

 

 

HP Altavoces USB de diseño ligero :

  • Dimensiones del paquete: 26 x 20 x 7 cm ; 308 g
  • Envío: Este producto sólo se puede enviar a España y al resto de la UE.
  • Número de modelo del producto: KK912AT
  • ASIN: B001IQMVAW
  • Fecha de disponibilidad en Amazon: 9 de agosto de 2008

 

 

 

 

 

 

 

6. Com es pot clasificar el software? quines diferencies trobes entre els diferents grups?
El programari (software, en anglès) és un terme general emprat per descriure el conjunt dels programes informàtics, procediments i documentació que fan alguna tasca en un ordinador. Comprèn el conjunt sistemàtic dels programes d’explotació i dels programes informàtics que serveixen per a aplicacions determinades. El terme inclou aplicacions com els processadors de text, programari de sistema com el sistema operatiu, que fa d'interfície entre el maquinari i les aplicacions, i finalment el middleware, que controla i coordina sistemes distribuïts.
Programari de sistema: El seu objectiu és desvincular adequadament a l'usuari i al programador dels detalls de la computadora en particular que s'usi, aïllant-lo especialment del processament referit a les característiques internes de: memòria, discs, ports i dispositius de comunicacions, impressores, pantalles, teclats, etc. El programari de sistema li procura l'usuari i programador adequades interfícies d'alt nivell, eines i utilitats de suport que permeten el seu manteniment.
Programari de programació: És el conjunt d'eines que permeten al programador desenvolupar programes informàtics, usant diferents alternatives i llenguatges de programació, d'una manera pràctica.
Programari d'aplicació: És aquell que permet als usuaris dur a terme una o diverses tasques específiques, en qualsevol camp d'activitat susceptible de ser automatitzada o assistit, amb especial èmfasi en els negocis.

lunes, 3 de octubre de 2011

Què es l'imformàtica?

QUÈ ÉS LA INFORMÀTICA?

1.Buscar informació sobre la definició d’informàtica(diverses fonts).
La Informàtica és la ciència o tècnica relativa a la tecnologia que estudia el tractament automàtic de la informació utilitzant dispositius electrònics i sistemes computacionals. En el que avui dia coneixem com a informàtica hi influeixen moltes de les tècniques i de les màquines que l'home ha desenvolupat durant la història per donar suport i potènciar les seves capacitats de memòria, de pensament i de comunicació. D'entre aquestes màquines cal destacar l'ordinador.
En la informàtica hi convergeixen els fonaments de les ciències de la computació, la programació i les metodologies pel desenvolupament de programari, així com els tòpics selectes d'electrònica. S'entén per informàtica la unió sinèrgica del còmput i de les comunicacions.
La informàtica s'utilitza en múltiples tasques, per exemple en l'elaboració de documents, en el control de processos i robots industrials, en telecomunicacions i vigilància, en el desenvolupament de jocs, etc.
El mot Informàtica prové del de informatique, paraula francesa, creada per l'enginyer Philippe Dreyfus als anys cinquanta, i que deriva de la fusió de information i automatique.
Malgrat el seu nom, la informàtica rarament involucra l'estudi mateix de les màquines conegudes com a ordinadors. De fet, el científic Edsger Dijkstra és molt citat per la frase 'Les ciències de la computació estan tan poc relacionades amb les computadores com l'astronomia amb els telescopis. " ' ' El disseny i desenvolupament de computadores i sistemes computacionals està generalment considerat com un camp aliè a les ciències de la computació. Per exemple, l'estudi del maquinari és normalment considerat part de l'enginyeria informàtica, mentre que l'estudi de sistemes computacionals comercials i el seu desenvolupament és usualment anomenat tecnologies de la informació (TI) o sistemes d'informació. Tanmateix, hi ha una estreta comunicació d'idees entre les diferents disciplines relacionades amb les computadores. La investigació en informàtica usualment també es relacionen amb altres disciplines, com la intel·ligència artificial, la ciència cognitiva, la física (per exemple en la computació quàntica), la realitat augmentada, la teoria de llenguatges formals, etc.
Per a molts, la informàtica manté una relació molt estreta amb les matemàtiques en comparació amb altres disciplines científiques (Denning 2000). La ciència
computacional primerenca va estar fortament influïda per la feina de matemàtics de la talla de Kurt Gödel i Alan Turing i, actualment hi continua havent un intercanvi d'idees útil entre ambdós camps en àrees com la lògica matemàtica, la teoria de categories, la teoria de dominis i l'àlgebra.




2.Buscar informació sobre:
  • Arquitectura d’ordinadors(definició, parts,inventor,biografia).
      -Definició:
Un ordinador (del francès ordinateur) o computadora (del llatí computare, calcular) és una màquina electrònica que rep i processa dades per a convertir-les en informació útil. Està formada per un conjunt de circuits integrats i d'altres components relacionats que pot executar amb exactitud, rapidesa i d'acord amb les instruccions que rep per part d'un usuari o d'un programa.
Els primers aparells que més s'assemblen als ordinadors actuals són de meitat del segle XX (1940-1945), tot i que el concepte de computador ja existia prèviament (vegeu àbac i altres calculadores mecàniques). És una màquina electrònica que rep i processa dades per a convertir-los en informació útil. Un ordinador és una col·lecció de circuits integrats i altres components relacionats que pot executar amb exactitud, rapidesa i d'acord amb el indicat per un usuari o automàticament per altre programa, una gran varietat de seqüències o rutines d'instruccions que són ordenades, organitzades i sistematitzades en funció a una àmplia gamma d'aplicacions pràctiques i precisament determinades, procés al qual se li ha denominat amb el nom de programació i al que ho realitza se li crida programador. Els primers ordinadors electrònics eren de la mida d'una gran habitació, i consumien l'energia equivalent a la de centenars d'ordinadors personals (PC) actuals. Els ordinadors moderns estan basats en circuits integrats minúsculs i són molt més potents (milions de vegades més) que abans, mentre que ocupen molt menys espai. Fins i tot poden ser de la mida d'un rellotge de polsera i alimentats per una pila. Els ordinadors personals són avui dia la icona de la societat de la informació i és en el que pensa la majoria de gent en sentir la paraula ordinador, tot i que avui dia la forma més comuna d'ordinadors són els ordinadors encastats. Aquests ordinadors són petits i simples, i normalment són usats per controlar altres dispositius: des d'avions de combat, robots industrials o càmeres digitals fins a joguines infantils.

El model en què es basen els ordinadors actuals és arquitectura de Von Neumann, és a dir, que utilitzen la memòria principal per emmagatzemar dades i instruccions alhora, característica que els permet executar programes diferents, sent per tant una màquina de propòsit general. Això els diferencia d'altres aparells com les calculadores no programables.
Els ordinadors són aparells digitals en tant que es basen en l'Àlgebra de Boole i el sistema binari.
-Parts:
L'ordinador està compost pel maquinari (hardware) i el programari (software).
-Inventor:
L’inventor va ser: John Von Neumann
-Biografia:
John von Neumann (Budapest, 1903 - Washington, 1957) científic, físic i matemàtic. Considerant per alguns com un dels més importants científics del segle XX.Sense anar molt a classe, obtingué brillants qualificacions en matemàtiques a l'Universitat de Budapest. De 1921 al 1923 va estudiar química a Berlín i, després, és va graduar en Enginyeria química a Zurich. Al 1933 junt a Alexander, Veblen, Einstein, Morse i Weyl es va convertir en un dels grans sis primers professors de matemàtiques del institut per a l'Estudi Avançat de Princenton (USA) on va estar per a la resta de la seua vida.Junt a Oskar Morgenstern, al 1944 publicà, "Teoria de jocs i comportaments econòmics", que va revolucionar l'àrea de l'economia, introduint nous mètodes matemàtics per a l'anàlisi de problemes econòmics.

  • Llenguatges de programació (definició, tipus…)
Un llenguatge de programació és un llenguatge informàtic usat per controlar el comportament d'una màquina, normalment un ordinador. Cada llenguatge té una sèrie de regles sintàctiques i semàntiques estrictes que cal seguir per escriure un programa informàtic, i que en descriuen l'estructura i el significat respectivament.

Tots els llenguatges de programació tenen alguns elements de formació primitius per a la descripció de les dades i dels processos o transformacions aplicades a aquestes dades (tal com la suma de dos nombres o la selecció d'un element que forma parteix d'una col·lecció). Aquests elements primitius són definits per regles sintàctiques i semàntiques que descriuen la seva estructura i significat respectivament.


Topologia de Xarxes


La xarxa en bus és una topologia de xarxa on els nodes estan connectats a un medi de comunicació comú bidireccional: el bus, on es troben ben definits els punts de terminació.Aquesta topologia necessita de tècniques, a nivell de circuits i a nivell de protocols, per a compartir-ne i repartir-ne la capacitat del medi entre els nodes de la xarxa.



La Xarxa en estrella és una topologia de xarxa on els nodes estan connectats a un node central o hub mitjançant enllaços punt a punt, que actua d'enrutador per transmetre els missatges entre nodes.


En informàtica, la xarxa en anell és una topologia de xarxa on cada node té una única connexió d'entrada i una altra de sortida. Cada node es connecta amb el següent fins l'últim que s'ha de connectar amb el primer. D'aquesta manera, es forma un camí unidireccional tancat format per enllaços punt a punt entre cada node.


La xarxa en malla és una topologia de xarxa on cada node està interconnectat amb un o més nodes. D'aquesta manera quan s'ha d'enviar un missatge entre dos nodes es buscarà la ruta més adient. Aquesta ruta pot dependre dels costos econòmics, la càrrega de les altres rutes, la velocitat o qualsevol altre paràmetre.


















  • Xarxes
Una xarxa informàtica és un grup interconnectat de computadors. La finalitat principal per la creació de una xarxa és compartir els recursos i la informació en la distancia, assegurar la confiabilitat i la disponibilitat de la informació, augmentar la velocitat de transmissió de les dades i reduir el cost general d'aquestes accions.Les xarxes es classifiquen segons el nivell en què es du a terme la comunicació. Així, per exemple, hi ha xarxes a nivell físic (LAN, Ethernet..), xarxes informàtiques virtuals que corren sobre Internet, etc. Hi ha dues grans maneres de classificar els nivells, el model OSI i el model TCP/IP.El model OSI, estructura cada xarxa en 7 capes amb funcions concretes però relacionades entre elles, el model TCP/IP es redueix a 4 capes. Altres classificacions, vistes a continuació, són: per escala, per relació funcional o per topologia.


  • Sistemes operatius
El sistema operatiu és el programa més important de l’ordinador perqué és l’encarregat de dirigir tots el components de l’ordinador i fer que funcionin tots.
Sense el sistema operatiu no podria funcionar res de l’ordinador.
• Reconeix el teclat.
• Enviar l’informació a la pantalla.
• Controla els periferics.

Tipues de sistemes operatius:
-Windows
-Linux
-Mac





































 
  • Intel·ligència artificial
La intel·ligència artificial (IA) és una part de la informàtica, dedicada al desenvolupament d'algorismes que permet a una màquina (habitualment un computador) prendre decisions intel·ligents o, si més no, comportar-se com si tingués una intel·ligència semblant a la humana.
Determinar si un ordinador realment es comporta de manera intel·ligent és complex. Hi ha moltes definicions de què és exactament la intel·ligència artificial. La més estesa és la de John McCarthy (1995), que afirma que "és fer que una màquina es comporti d'una manera que seria considerada intel·ligent en un humà."